Supraumitul „Raiderul nr.1 în spațiul CSI”, Veaceslav Platon, susține că „aproape i-a reușit să pună țara pe brânci”. Acest lucru reiese dintr-o scurtă înregistrare audio publicată de site-ul „zeppelin.md”, al cărui autor spune că înregistrarea a fost supusă expertizei care confirmă autenticitatea acesteia.

Platon spune în înregistrare că ar fi putut duce țara în haos: „bancomatele nu erau să mai lucreze, transferurile erau să fie blocate, iar să rămână inviolabil, în timp ce țara se oprea în loc, ajungând la un dezastru. Acesta mai spune că nu a reușit”, să facă lucrurile pe care le-a spus anterior. 

Același site mai scrie că înregistrarea audio pe care o publică a fost expediată de către unul din avocaţii săi, împreună cu rugămintea de a-i respecta confidenţialitatea, din raţionamente de securitate, dar şi juridice, acesta fiind încorsetat de restricţiile legale care reglementează secretul profesional.

Înregistrarea audio reprezintă în esenţă un autodenunţ al lui Veaceslav Platon, care obligă instituţiile de drept de la Chişinău să-i recalifice faptele conform componenţei de infracţiune de atac la securitatea economică, subminarea securităţii statului şi trădare de patrie.

Având încă din 1994 controlul asupra „MoldIndConBank”, cu banii spălaţi din Rusia prin „Laundromatul Rusesc” Platon a acaparat începând cu anul 2010 rând pe rând, „UniversalBank”, „MoldovaAgroindBank”, „VictoriaBank” şi pachetul de 1/3 din acţiunile „Băncii de Economii”, banca aflată sub controlul statului, instalând în fiecare din aceste instituţii financiare maşini de spălat bani murdari din Rusia, prin centrifugile cărora au fost scoase şi sute de milioane de dolari din sistemul bancar moldovenesc. Paralel, prin „ASITO” şi „Victoria Asigurări” Veaceslav Platon a pus mâna şi pe 90% din piaţa de asigurări din Republica Moldova. Prin urmare acesta ar fi avut intenția a aduce un colaps total în sistemul bancar din R. Moldova

Chiar dacă agentul Veaceslav Platon n-a reuşit să ducă la bun sfârşit planul de a pune pe brânci Republica Moldova, fiind reţinut la 25 iulie 2016 la Kiev de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), FSB, SVR şi GRU n-au renunţat. Zecile de miliarde de dolari spălate de Platon în beneficiul curatorilor şi stăpânilor săi de la Moscova prin „Laundromatul Rusesc”, inclusiv sutele de milioane de dolari scoase prin „Spălătoria Rusească” din sistemul financiar-bancar moldovenesc stau bine merci în conturile off-shore-urilor din 732 de bănci, din 96 de ţări din întreaga lume. Periodic, acestea sunt distribuite celor mai tari case de avocatură, companiilor de consultanţă şi lobby, ONG-urilor, activiştilor civici şi propagandiştilor din mass-media, dar şi politicienilor şi partidelor politice de la Chişinău, mai scrie zeppelin.md.

Deschide.MD a încercat să ia legătura cu unul din avocații lui Platon pentru a ne confirma sau infirma veridicitatea înregistrării, însă acesta nu a răspuns la telefon.