Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura preventivă în privința unui medic reținut în cadrul dosarului Tomograf 2. Astfel, medicul rămâne în izolatorul CNA pentru 30 de zile, informează IPN.

Curtea de Apel urmează să se pronunțe luni, 13 august, ora 13.00, asupra măsurii preventive aplicate șefului Secției radiologie și imagistică de la Institutul Mamei și Copilului, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile conform deciziei instanței de fond. Procurorii au contestat decizia primei instanțe, solicitând arestarea preventivă a șefului secției, cu deținere în izolatorul CNA. Alți doi medici vizați în dosar, medici rezidenți, sunt cercetați în stare de libertate.

În total, patru medici din cadrul secției respective, inclusiv șeful acesteia, sunt suspectați de organizarea unei scheme de corupție prin care estorcau bani de la pacienții care veneau fără programare prealabilă. În cadrul cauzei penale, au fost identificate zeci de cazuri de transmitere a banilor de către pacienți angajaților secției. La rândul lor, angajații transmiteau sumele acumulate șefului nemijlocit, iar cel din urmă șefului de secție. Aproape 1,5 milioane de lei au fost ridicați în urma perchezițiilor desfășurate pe 2 august în cadrul acestui dosar.

------------------------------------- Amintim că trei persoane reținute în dosarul Tomograf de la spitalul Republican vor rămâne în arest în izolator după ce Curtea de Apel a respins demersurile avocaților.

Astfel Silviu Condrea, şeful secţiei din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Reniță Maria angajată la registratura Spitalului Republican și Topchin Alexei - persoană fizică vor rămâne în continuare în arest.