Președintele de Ialoveni spune că angajații Consiliului raional au fost să vadă tabăra „Trandafir” înainte de a încheia un contract cu ei. Cu toate acesta, „inspectorii” n-au văzut acolo condiții inumane. „Peste tot condițiile sunt la fel. Ce putem face? Noi am încheiat contracte cu trei tabere și peste tot sunt cam aceleași condiții”, a declarat pentru Deschide.MD președintele raionului, Lilian Carmanu. 

El spune că în ziua când au fost duși copiii încolo, a fost și el, „și am văzut că nu prea erau lucrători suficienți”. Atunci s-a decis să fie delegați vreo patru supraveghetori din partea Consiliului raional Ialoveni. 

Aceștia au fost plătiți de către administratorul taberei. 

„Cu copiii pe care i-am trimis noi încolo nu am avut așa cazuri, totul a decurs bine”, a conchis Carmanu care a precizat că prețul unei foi de odihnă la „Trandafir” a fost de circa 1400 de lei.  

Vom aminti că copii de la tabăra ilegală „Trandafir” în care recent au fost torturați 13 minori „se odihneau” în condiții dezastruoase. Potrivit unor imagini care au intrat în posesia DESCHIDE.MD, camerele de dormit, baia, veceul, precum și mobilierul din tabăra respectivă se află într-un hal fără de hal.

Tabăra este închiriată de compania „Dovi Grup SRL”, fondată de Olga Donică în septembrie anul trecut. Compania a semnat cum două luni un contract cu Consiliul Raional Ialoveni. Este vorba despre o licitație privind achiziţionarea foilor de odihnă pentru copii în sezonul estival 2018. Valoarea contractului este de 435 de mi de lei. În aceste condiții, este neclar cum autoritățile locale din Ialoveni puteau face contract cu firma respectivă câtă vreme poliția spune că aceasta activa în lipsa actelor ce se impun. Detalii AICI.

Mai multe detalii și fotografii, aici: FOTO //Iadul de la „Trandafir”, unde au fost maltrataţi 13 copii. Tabără ilegală şi condiţii inumane