Președintele PAS Maia Sandu este nemulțumită de răspunsul primit de la CEC privind modul de colectare a donațiilor pentru PDM.

Maia Sandu scrie pe pagina sa de Facebook că „PDM continuă să se finanțeze în mod ilegal, iar Alina Russu, șefa de la CEC, o face pe mortul în păpușoi”.

„În aprilie am cerut Comisiei Electorale Centrale să analizeze înregistrarea audio apărută în presă, în care președintele raionului Criuleni, și membru al PD, Veaceslav Burlac, le cere colegilor săi să semneze în dreptul unor donații la partid, pe care NU le-au făcut în realitate. După o “investigație“ care a durat tocmai 4 luni, Alina Russu ne informează că Partidul Democrat a analizat sesizarea noastră și nu a constatat încălcări… Am o nedumerire, totuși: CEC e filială a PDM sau PDM e angajat să facă investigații pentru CEC?”, scrie președintele PAS.

În răspunsul CEC este menționat că au fost analizate donațiile PDM din anul 2017, precum și rapoartele privind donațiile și cotizațiile membrilor PDM din Criuleni și că, în urma acestor analize, nu au fost depistate încălcări.

Cât despre înregistrarea audio care a apărut în spațiul mediatic, CEC spune că nu are competențe de a da o calificare:

„Neavând competența de a ancheta CEC, adoptă decizii cu votul majorității doar în baza probelor prezentate ce corespund cerințelor de admisibilitate, pertinență și veridicitate”, se mai spune în răspunsul Comisiei.