UPDATE (17:49) Patru persoane, reţinute în dosarul licitaţiilor trucate in educaţie, vor fi duse în această seară la Judecătoria Buiucani unde se va examina demersul procurorilor anticorupţie privind arestarea preventivă a acestora pe un termen de 30 de zile. Şedinţele se vor desfăşura la ora 18.00, 19.00 și 19.30. Mâine vor fi examinate demersurile în privinţa celorlalţi învinuiţi. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

17 din cele 18 persoane reţinute ieri în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie ar putea fi arestate pe un termen de 30 de zile. Procurorii anticorupţie au depus astăzi demersuri la Judecătoria Buiucani prin care au cerut mandate de arestare pe numele reţinuţilor.

Precizăm că ieri una dintre persoane a plecat acasă, urmând să fie cercetată penal în stare de libertate, motivul eliberării fiind încheierea acordului de recunoaştere şi darea de depoziţii care au condus la reţinerea a încă două persoane, în seara zilei de ieri. După cum am comunicat, este vorba despre şeful şi şeful-adjunct ai Direcţiei educaţie din sectorul Râşcani al capitalei.

Totodată, procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a 3 persoane din cele 17. Demersul procurorilor este întemeiat pe încheierea acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei de către bănuiţi, colaborarea cu urmărirea penală şi oferirea declaraţiilor care indică la alţi suspecţi, dar şi pe faptul că două dintre reţinute au copii minori de vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi sunt singurii întreţinători.

Şedinţele în care vor fi examinate demersurile procurorilor vor începe mâine dimineaţa la Judecătoria Buiucani.