Programarea prealabilă este disponibilă acum și pentru serviciile cadastrale și cele de stare civilă prestate de Agenția Servicii Publice.  Cetățenii se pot înscrie la oricare centru multifuncțional al ASP utilizând Sistemul informaţional „Programare electronică”.  

Doritorii se pot adresa prin intermediul paginii web oficiale a Agenţiei www.asp.gov.md/ro/programare-online, telefonic la numerele  de contact ale centrelor multifuncționale afișate în compartimentul „Informaţii utile/Subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909. Programarea este deschisă pentru un termen de trei luni.

Pentru a solicita aceste servicii prin intermediul paginii web este necesar de a urma câțiva pași simpli. Inițial se va selecta serviciul dorit, se va indica localitatea și oficiul, iar apoi data și ora. Pentru validarea programării se vor completa câmpurile Nume, Prenume, Telefon și Email.

Completarea incorectă a acestor câmpuri, precum și neconcordanța dintre datele înscrise în formularul de înregistrare și datele persoanei care se prezintă la solicitarea serviciului vor duce la anularea programării. Înregistrarea va fi anulată și în cazul neprezentării la data și ora selectată, fiind necesară o nouă programare pe site-ul ASP în acest sens.

Reamintim că programarea prealabilă la serviciile prestate de Agenție este gratuită. Aceasta asigură accesul prioritar la servicii în afara rândului electronic de așteptare pentru etapa de preluare a comenzii. Pentru celelalte etape, precum achitarea serviciului ș.a. se va respecta rândul din centru.