Liderul PPDA, Andrei Năstase, s-a certat la cuțite cu câțiva polițiștii care astăzi se aflau la judecătoria Centru.

Din imaginile video postate de unul din membrii PPDA, Liviu Vovc, poate fi observat că polițiștii nu-i permit lui Andrei Năstase să intre în sediul judecătoriei Centru, acolo unde are loc o ședință în dosarul diaspora contra R.Moldova, ce se referă la alegerile prezidențiale din turul II. Oamenii legi se pare că își motivează decizia prin faptul că în același timp la aceeași judecătorie mai are loc și o ședință de judecată în dosarul avocatei Ana Ursachi, iar polițiștii spun că ar fi o ședință închisă. 

Ulterior Andrei Năstase încearcă să-i convingă că el trebuie să meargă la ședința de judecată ce se referă la dosarul privind alegerile prezidențiale, care este una publică și are acest drept.

Într-o altă înregistrare video, postată de Andrei Botnaru, se pare că totuși într-un final situația s-a tensionat și liderul PPDA îl numește „nemernic” pe un polițist. Acesta în replică îi spune lui Năstase: „Asta matale cu membrii matale să vorbești acasă nu cu mine, mai înțeles!”

În înregistrarea lui Liviu Vovc la fel poate fi observat că situația este tensionată pe final. După ce polițistul îl invită pe Andrei Năstase să intre în judecătorie, liderul PPDA probabil i-a zis un lucru neplăcut omului legii, pentru că acesta se întoarce către cameră și îi întreabă pe cei din jur: „Întrebați ce mi-a spus acum domnul Năstase?” continuâd cu o adresare către politician: „Lu mama matale să-i spui așa nu mamei mele”. Replicile acide între cei doi au continuat, până liderul PPDA nu a intrat în sediul judecătoriei. 

Amintim că președintele PPDA a mai avut situații de acest gen, atunci când se împingea cu unii jurnaliști și îi numea „sconcși”, „dihori”, „nemernici”

Detalii: A tunat şi i-a adunat la Cimişia // Războiul Năstase-Ungureanu, ep.4