După ce pediatrul Mihai Stratulat a anunțat despre sistarea activității grupului „Ask a Doctor", decizie luată în legătură cu ultimele evenimente din sistemul medical, mămicile din capitală au creat o pagină pe Facebook, intitulată „Luptăm pentru copiii noștri. Stop diagnozelor false". 

Pe data de 13 august vor organiza și un protest în fața Ministerului Sănătății în susținerea lui Stratulat. Evenimentul este programat pentru 13 august, ora 10.00, și este intitulat „Stop Diagnozelor False, Suntem cu Mihai Stratulat".

„Acum e timpul să acționăm! Acum e timpul să ne luăm copiii și să ieșim la protest în fața Ministerului Sănătății! Acum e timpul să demonstrăm că într-adevăr ne pasă și că nu vrem ca unicul medic pediatru /neonatolog care cu adevărat s-a implicat în creșterea sănătoasă a copilașilor noștri 24/24 fără AB și cu multă răbdare, să părăsească MOLDOVA", se arată într-o postare de pe pagina grupului.

Amintim că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu a găsit nereguli în cele în cadrul Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal nr. 1. O comisie specială a verificat starea lucrurilor urmare a informațiilor postate pe rețelele de socializare de către medicul-neonatolog Mihai Stratulat privind calitatea asistenței medicale acordate copiilor. În concuzie, specialiștii din comisie au ajuns la concluzia că acuzațiile lui Stratulat nu s-ar fi adeverit și că în cele două instituții toate merg ca pe roate. Într-un comunicat, ministerul spune își enumeră eforturile depuse în încercarea de a stabili adevărul pur, doar că nicăieri nu se pomenește despre vreo discuție cu părinții care au lăsat pe facebook comentarii confirmative a celor spuse de Stratulat