Un șir de obiective turistice din Republica Moldova sunt în proces de reabilitare și modernizare. Lucrările sunt desfășurate în cadrul Proiectului „Traseul turistic în 9 localități – crearea oportunităților de investire în turism” și vor contribui la îmbunătățirea aspectului edificiilor, înfrumusețarea teritoriului și reducerea cheltuielilor de întreținere, iar ca atarare la atragerea unui număr mai mare de vizitatori.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, angajații instituției au efectuat recent o vizită de lucru la obiective în construcție. Prima locație a fost șantierul din satul Bursuc, raionul Nisporeni, unde se fac lucrări de amenajare a unei parcări auto în apropierea Mănăstirii Hâncu și amenajarea zonei de odihnă în preajma lacului din satul Bursuc. Ulterior, a fost vizitat Muzeul "Anatol Candu" din localitatea Văsieni, Ialoveni, unde se desfășoară lucrări de reparație a clădirii muzeului.

Un alt obiectiv turistic este Muzeul din Ruseștii Noi, Ialoveni. Aici au fost efectuate lucrări de reparație capitală a clădirii, printre care consolidarea planșeului, schimbarea învelitorii acoperișului, schimbarea tâmplăriei și alte lucrări ce prevăd amenajarea teritoriului.

Proiectului „Traseul turistic în 9 localități – crearea oportunităților de investire în turism” este finanțat de Fondul național de dezvoltare regională.