Două persoane și-au stins din viața în bazinele acvatice pe parcursul zilei de ieri.  

Un bărbat în vîrstă de 66 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului în rîul Nistru în apropiere satului Sănătăuca a raionului Florești. Cadavrul persoanei în cauză a fost găsit în aceeași zi de către o echipă de scafandrieri a Detașamentului căutare-salvare nr. 2 din mun. Bălți.

Al doilea caz a fost înregistrat tot ieri, la ora 18:09.  Apelul a fost recepționat de către Serviciul național unic pentru apeluri de urgență “112”. Conform informației parvenite, un bărbat în vîrstă de 52 de ani s-a înecat în timpul scăldatului, în rîul Nistru din apropierea satului Coșnița a raionului Dubăsari, fiind în stare de ebrietate alcoolică. Martorii spun că victima se afla la o petrecere dedicată aniversării fiicei sale. Salvatorii au efectuat lucrări de căutare subacvatică, dar fără rezultat.

IGSU al MAI îndeamnă oamenii să respecte regulile principale de comportament în preajma bazinelor acvatice din țară. 

Specialiștii roagă oamenii să meargă la scăldat doar pe malurile râurilor și lacurilor amenajate cu stații de salvare, să nu consume băuturi alcoolice pe plajă, dar și să supravegheze strict minorii. Conform datelor statistice de la începutul anului 2018 în Republica Moldova și-au pierdut viața în bazinele acvatice 47 de persoane, inclusiv 9 minori.