Licitația pentru procurarea a 50 de autobuze noi pentru municipiul Chișinău urmează să se desfășoare pe 28 august. Șeful interimar al Direcției transport și căi de comunicație, Vitalie Butucel, a amintit, în ședința operativă de la Primărie, că licitația fixată pentru mijlocul lunii iulie a fost anulată pentru că s-a înscris un singur ofertant, transmite IPN.

În gestiunea Parcului Urban de Autobuze sunt circa 130 de unități de transport. Majoritatea au termenul de exploatare depășit.

În altă ordine de idei, șeful de la Transport a spus că circulația rutieră pe strada București, tronsonul cuprins între străzile Pușkin și Bănulescu-Bodoni, urmează să fie reluată la sfârșitul săptămânii curente. În prezent se efectuează lucrări de pozare a rețelelor pe strada 31 august, în perimetrul străzilor Tighina și Ismail. Cât ține de începerea lucrărilor de reparație capitală a străzii Ion Creangă, o decizie va fi luată în zilele ce urmează.

Amintim că pe 16 iulie a fost anulată prima licitație de procurare a acestor autobuze din motiv că la concurs a fost prezentată o singură ofertă.