Primăria Chișinău va sesiza Procuratura Generală și Inspectoratul Ecologic de Stat despre gunoiștea care a apărut la hotarul capitalei cu comuna Trușeni. Este vorba despre un teren privat, unde s-a construit un complex cu vile de lux la ieșirea din Chișinău.

Astăzi, după ședința primăriei, edilul interimar Ruslan Codreanu a invitat presa - dar și mai mulți responsabili de la primărie, inclusiv pe viceprimarul Nistor Grozavu - la ieșirea din Capitală, acolo unde a apărut o adevărată gunoiște. 

„Eu cât am fost aici am văzut că au fost aruncate reziduuri de la fabrica de spirt. Vreau să fie o investigație clară asupra acestui caz pentru că din câte am înțeles cineva colectează o taxă. Este o catastrofă ecologică ce se petrece aici pentru că chiar dacă terenul este privat nu poți să faci gunoiște acolo unde pui în pericol sănătatea oamenilor”, a declarat Codreanu.

Edilul interimar a adăugat că nici primăria Trușeni nu a autorizat ca acolo să fie construită o gunoiște dar nici autoritățile din Capitală, de unde reiese că este o gunoiște ilegală. 

Din poze se vede cum resturile sunt aruncate chiar pe malul râului Bâc, iar în nemijlocita apropiere se află complexul cu vile de lux.