Prins în timp ce era pe punctul să vândă muniţii în cantităţi deosebit de mari. Bărbatul a fost reţinut la 23 noiembrie, prin efortul comun al Direcţiei operaţiuni speciale din cadrul Inspectoratului Naţional de Insvestigaţii şi Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Făptaşul urma să încaseze 3200 de euro – echivalentul a 68 000 de lei.

Acesta a fost reținut în minicipiul Chișinău în timp ce intenționa să transmită unui ofițer sub acoperire obiectele explozive, este menționat într-un comunicat al IGP.

În urma ridicării munițiilor propuse spre comercializare, asupra bărbatului au fost depistate: 29 pachete de trotil a câte 200 grame fiecare, 2 grenade, 4 pachete de trotil cu fitil, o capsă detonată electric și un telefon mobil.

Munițiile au fost ridicate și predate Secției tehnice explozive a Centrului Tehnico criminalistic și expertiză judiciară al IGP.

Potrivit datelor stabilite, munițiile au fost aduse din regiunea transnistreană.

După stabilirea locului exact pe unde a trecut bărbatul care avea asupra sa munițiile, Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale a dispus escortarea și intervievarea tuturor angajaților punctului de trecere și control intern.

Bărbatul a fost reținut în baza art. 166 Cod Penal al RM și urmează a fi înaintat un demers către instanța de judecată pentru a-i fi aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

De menționat că, în cazul în care obiectele explozive ar fi fost supuse detonării, acestea puteau distruge 3 clădiri a câte 9 etaje, iar, în cazul în care cele 29 de pachete de trotil ar fi fost folosite la fabricarea unui dispozitiv artizanal, impactul ar fi putut afecta sute de oameni.