Ministerul Apărării a demarat vineri, 25 noiembrie, o anchetă internă privind modul în care este supravegheată verificarea calităţii şi termenul de valabilitate a produselor alimentare achiziţionate pentru militarii în termen din toate unităţile şi instituţiile Armatei Naţionale.

Acţiunea respectivă este realizată de Direcţia inspecţie generală (DIG), Centrul de medicină preventivă şi Direcţia logistică, la solicitarea prim-ministrului Pavel Filip, ca urmare a cazurilor depistate de anchetatorii anticorupție privind licitațiile trucate la mai multe instituții și furnizarea de către unii agenți economici a alimentelor alterate.

Inspectorii armatei verifică, în acest sens, calitatea produselor, termenul de valabilitate şi condiţiile de păstrare a acestora din depozitele alimentare, dar şi modul de preparare a hranei în cantinele ostăşeşti.

Siguranţa alimentară a militarilor Armatei Naţionale reprezintă o prioritate a conducerii Ministerului Apărării, iar structurile responsabile desfăşoară permanent controale pentru realizarea acestui obiectiv.