Aseară au continuat protestele în localitatea Drebozaci, unde sătenii au blocat drumul național care duce spre punctul vamal Criva - Mămăliga. Ei cer autorităților centrale „să se implice în oprirea atacului raider” operat de primarul Ghenadie Ioxa asupra companiei Drebozaci, motivând că nu au încredere în justiția de la nivel local.

O combină agricolă a blocat aseară, pentru mai multe ore, drumul care duce spre frontiera cu Ucraina. Din imaginile obținute de DESCHIDE.MD se vede că pe mijlocul de transport sunt puse mesaje: „Ioxa la pușcărie”, ”Doamna ministru a Justiției, cerem implicarea dvs.”, „Domnule Harunjen, rugăm respectuos să luați atitudine”.

Alături de localnici a venit și administratorul companiei „Drebozaci”, care a spus că pretinsa datorie, în baza căreia s-a început procedura de insolvabilitate, este falsă. Acesta a adăugat că, acum câteva săptămâni, au fost verificați de organele competente la capitolul taxe și impozite, iar concluziile au fost că nu există nicio datorie.

Amintim că protestele au început acum două zile, când mai mulți locuitori ai satului Drepcăuți au blocat traseul național care duce spre punctul vamal Criva - Mămăliga. Nemulțumirea localnicilor vine după ce judecătoria Dondușeni, sub președinția Lilei Țurcan, a decis să inițieze procesul de insolvabilitate asupra companiei „Drebozaci” care ar avea datorii de peste 2 milioane de lei.

Detalii: (FOTO,VIDEO) La Drepcăuți sătenii au blocat cu tehnică agricolă traseul național care duce la Criva

             Războiul de la Drepcăuți (ep.3). Primarul vrea să pună mâna pe brigada de tractoare

            „Război” la Drepcăuți // Sătenii acuză primarul că le distruge localitatea

            „Război” la Drepcăuți (ep.2) // Primarul neagă acuzațiile și învinuiește investitorul