Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului prim-adjunct al procurorului general, Andrei Pântea, în acţiunile căruia au fost constatate elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 328 Cod penal: depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Din materialul probator rezultă că în perioada în care deţinea funcţia de prim-adjunct al procurorului general inculpatul ar fi dispus, ilegal, transferul dosarului de învinuire a interlopului Grigore Caramalac pe adresa organelor competente ale Federaţiei Ruse, unde dosarul a fost clasat de către autorităţile acestui stat.

Pe 21 septembrie curent, Procuratura Generală a dispus anularea ordonanţei prin care a fost dispusă transmiterea cauzei penale de învinuire a lui Grigore Caramalac către autorităţile Federaţiei Ruse, astfel fiind reluată urmărirea penală în privinţa interlopului.

În prezent, procurorii întreprind acţiuni pentru restabilirea materialelor dosarului, care ar permite tragerea la răspundere a interlopului Caramalac pentru comiterea unor crime deosebit de grave.

Andrei Pântea a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe 11 octombrie curent, în prezent fiind cercetat în stare de arest preventiv.