Procurorii anticorupție au transmis în judecată cauzele penale în privința a cinci bărbați din Chișinău, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere activă, prevăzută la art.325 alin.1 Cod Penal.

Conform materialelor urmăririi penale, figuranții au oferit mijloace bănești în sume cuprinse între 500 și 5000 de lei, factorilor de decizie din cadrul unui centru militar din municipiul Chișinău. În schimbul banilor, învinuiții solicitau realizarea sau urgentarea diferitor servicii: punerea la evidența militară, perfectarea livretului militar în legătură cu expirarea vârstei de încorporare, neîncorporarea în serviciul militar în termen în rândurile Forțelor Armate ale Republicii Moldova. 

Învinuiții și-au recunoscut vina, iar pentru comiterea infracțiunii de corupere activă legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 u.c. 

De menționat că, cauza penală în privința a patru responsabili din cadrul centrului militar Chișinău care asigurau realizarea solicitărilor menționate, a fost transmisă de către procurorii anticorupție instanței de judecată în luna iunie, aceștia fiind judecați pentru corupere pasivă.