Ofițerii și procurorii anticorupție au descins azi-dimineaţă la Ministerul Economiei și Infrastructurii și la Agenția Națională Transport Auto (ANTA). Perchezițiile au loc în cadrul unor cauze penale ce vizează nereguli din domeniul transportului.

Potrivit informațiilor acumulate de reporterii Deschide.MD, cauzele penale au fost pornite pe faptul creării unor scheme frauduloase prin care angajați ai ANTA, MEI și FISC au intimidat mai mulți operatori rutieri. Ei au creat rute noi suplimentare pentru a deposeda agenții economici incomozi.

La rîndul lor, operatorii favorizați și „protejați” de către cei vizați în dosar erau obligați să achite taxe ilegale celor care întrețineau schema ilegală.  

Șapte persoane au fost reținute, printre care se află 5 angajaţi ai ANTA, un angajat al Ministerului Economiei şi Infrastructuri, dar şi administratorul unei companii specializate în transportul de pasageri au fost reţinute în această dimineaţă de către ofiţerii CNA şi procurori.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a specificat pentru CrimeMoldova că acţiunile se desfășoară în municipiul Chişinău.

„Acţiunile de urmărire penală au început la primele ore ale dimineţii, cu percheziţii la domiciliile unor funcţionari, iar acum continuă pe mai multe adrese din capitală, inclusiv la ANTA şi sediul Ministerului Economiei şi Infrastructurii. Vom reveni cu detalii pe parcursul operaţiunii", a declarat Starinschi pentru crimemoldova.md.