În dimineaţa zilei de 20 noiembrie curent, serviciul specializat 902 al Direcţiei de Poliţie a Chişinău a fost informat de către un cetăţean, precum că în preajma Gării Auto Sud a fost depistat cadavrul unei femei.

La faţa locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie a sectorului Centru, precum şi medicul legist. Astfel în urma cercetărilor preliminare la faţa locului medicul legist a depistat urme de echimoză în regiunea capului. În pofida acestui fapt a fost numită ulterior expertiza medico-legală în vederea stabilirii cauzei exacte a decesului, care a demonstrat că femeia a decedat în rezultatul asfixiei mecanice. Ea s-a dovedit a fi locuitoare a capitalei şi avea o vârstă de 46 ani.

În acest context ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a Chişinău şi angajaţii Inspectoratului de Poliţie a sectorului Centru au iniţiat imediat măsuri speciale de investigaţii în vederea identificării şi reţinerii făptaşului. Respectiv după 24 de ore de investigaţii poliţiştii au localizat şi reţinut un individ, care s-a dovedit a fi în vârstă de 20 ani, originar din raionul Leova, anterior judecat pentru infracţiuni patrimoniale. În cadrul audierilor preliminare tănărul şi-a recunoscut acţiunile criminale în detalii, afirmând că scopul ar fi fost jefuirea femeii de telefonul mobil.

Actualmente bănuitul se cercetează penal pentru omor intenţionat în stare de arest şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 ani la 15 ani.