Ministrul Chiril Gaburici a mers ieri la Vărvăreuca, localitatea care a apărut în atenția presei zilele trecute pentru că o porțiune din drumul asfaltat este de doar un deget grosime.

Gaburici a plasat pe pagina sa de Facebook un video în care vorbește cu responsabilii pentru reparația drumurilor din localitate. 

„Ieri am fost la fața locului, să mă asigur că totul este bine, că de fapt situația e total alta, iar speculațiile sunt doar speculații și motivul acestora noi îl cunoaștem. Drumul este de fapt gata în proporție de doar 20%. Acesta este strat de egalizare, 2 m de la margine se taie anume pentru a egaliza. Lucrările sunt făcute calitativ, în termen și parțial, din resursele antreprenorului, care a considerat necesar să efectueze lucrări suplimentare pentru a asigura o calitate înaltă a lucrării finale. Am discutat ieri cu ASD, antreprenorul, executorii, primarul din sat și oamenii de pe loc. 

O să merg personal și când porțiunea va fi dată în exploatare, doar după ce trece expertiza laboratorului Administrației de Stat a Drumurilor și voi verifica lucrările și grosimea stratului de asfalt. 

În rest - imaginile vorbesc de la sine”, scrie Gaburici. 

Amintim că recent un internaut a plasat pe internet au apărut imagini cu un drum de la Vărvăreuca (Florești) proaspăt reparat, pe care a fost așternut asfalt cu o grosime de doar 1-2 centimetri. Ulterior primărița localității a declarat că aceasta este doar prima etapă de reparație a drumului și că, în zilele următoare, va fi așternut încă un strat de asfalt, cu grosimea de 4 centimetri.