Liderii PAS și PPDA, însoțiți de un grup de manifestanți cu pancarte, au protestat în fața clădirii Băncii Naționale a Moldovei. Aceștia au cerut demisia guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea spunând că „Banca Națională este o instituție capturată”. De cealaltă parte reprezentanții Băncii Centrale spun că BNM este o instituție independentă și nu comentează acțiuni cu caracter politic.

Prezentă la protest, Maia Sandu a declarat că: „Conducerea BNM în loc să facă lumină asupra furtului miliardului și spălării banilor, ei preferă să șteargă urmele”.

„Domnul Guvernator refuză să ne arate raportul Kroll, refuză să ne spună dacă Victoriabank a obținut milioane de lei din obligațiunea eliberată de BNM anterior”, a adăugat liderul PAS. 

În fața BNM protestatarii au scandat „Miliardele înapoi!” și „Veniți cu noi, vă fură și pe voi”, totodată aceștia au lipit etichete cu textul „instituție captivă” pe clădirea BNM.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a îndemnat oamenii să vină mâine, la ora 10:00, în fața Parlamentului să protesteze în timpul ședinței Legislativului. „Vom revendica realizarea celor două, rezoluția populară din 1 iulie și cea a Parlamentului European din 5 iulie ”, a spus Andrei Năstase.

Rugați de Deschide.MD să comenteze protestul de astăzi, reprezentanții Băncii Centrale au declarat: „Banca Națională a Moldovei este o instituție independentă și nu comentează acțiuni cu caracter politic”.