PPDA i-a cerut guvernării anularea actelor normative asupra Arenei Sportive şi abrogarea legii prin care populaţia Republicii Moldova e constrânsă să compenseze dispatiţia miliardului. Formaţiunea a mai cerut majorarea substanţială a cheltuielilor pentru alimentaţia în şcoli şi grădiniţe. Vicepreşedintele partidului, Stanislav Pavovschi, a afirmat că „cei de la Guvernare au scăzut fictiv prețul la moneda euro pentru a obține miliarde de lei din remitențele moldovenilor de peste hotare”.

În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase a declarat că majorarea de la 1 septembrie a ratei alimentare pentru copii cu doar 2 lei este o „bătaie de joc”. Năstase au făcut o paralelă între acest gest și proiectul „Arena Chișinău”, unde vor fi redirecționate sume de bani impresionante.

„Recent Guvernul Plahotniuc – Filip a anuntat majorarea, începând cu 1 septembrie, a cheltuielilor pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe cu tocmai 2 lei. Pentru acest gest „generos” cu tentă electorală Guvernul va aloca 51 mln. lei. În acest context, vă amintim că doar pentru finanțarea lucrărilor de construcție a Arenei sportive, inclusiv a obiectelor de agrement adiacente în comuna Stăuceni, regimul preconizează să aloce 200 mln. lei și să sacrifice un teren de circa 70 ha cu valoare de piață de aproximativ 50 mln. euro, echivalentul a un milliard de lei”, a spus președintele Platformei DA.

„Plahotniuc și această mafie cheltuie miliarde pe distracțiile proprii, dar umilește copiii cu 2 lei”, a acuzat și vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari.

Întrebat despre opinia sa referitor la proiectul „prima casă”, lansat de guvernare, Năstase a declarat: „Este o inițiativă populistă, cu tentă electorală, și ați văzut cum societatea civilă a reacționat la această campanie electorală de prost gust. 

La aceeași conferință Stanislav Pavlovschi a declarat că moldovenii de peste hotare trimit anual în Republica Moldova peste un miliard de euro. Acesta a mai spus că în 2016 un euro costa aproape 22 lei iar acum e sub 20 de lei. Vicepreședintele PPDA, a declarat că această scăderea a prețului la euro este una fictivă pentru ca guvernarea să obțină profit de 2 lei la fiecare euro trimis acasă. Politicianul a mai spus că așa mod au fost furați peste 3 miliarde de lei din remitențe. 

În aceste condiții, Platforma DA a solicitat:

1. Anularea tuturor actelor normative privind alocarea terenului și mijloacelor bugetare pentru construcția complexului Arena Sportivă;

2. Anularea Legii privind recuperarea de la populația Republicii Moldova a miliardelor furate de Plahotniuc si complicii sai;

3. Conectarea reală a serviciilor speciale ale țărilor civilizate la ancheta „jafului secolului” și recuperarea banilor furați;

4. Majorarea substanțiala a cheltuielilor pentru alimentația suficienta a copiilor în școli și în grădinițe.