Mihai Moldovanu poate reveni la muncă după ce Judecătoria Chișinău, sediul Centru a anulat dispoziția fostului primar general interimar Silvia Radu prin care a fost demis șeful de la sănătate.

În decizia instanței se spune că dispoziția edilului se declară ca fiind una ilegală totodată a fost acceptată cererea enunțată de oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat în contradictoriu cu primarul general interimar al municipiului Chișinău, intervenient accesoriu Mihai Moldovanu.

Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel.

--------------------------------------- Amintim că primarul interimar al capitalei Silvia Radu a semnat pe 29 martie 2018 dispoziția de eliberare din funcție a șefului Direcției sănătate, Mihai Moldovanu.

Silvia Radu a motivat atunci decizia luată  prin faptul că deoarece starea lucrurilor din domeniul sănătății este inacceptabilă.

Ulterior Partidul Liberal a condamnat demisia șefului Direcției sănătate a mun. Chișinău, Mihai Moldovanu. PL nu a recunoscut demiterea lui Moldovanu și a considerat că dumnealui trebuie să dețină în continuare funcția de șef al Direcției sănătate, deoarece, la Primăria Chișinău nu era un primar interimar legal, așa cum se declara Silvia Radu.

-------------------------------------- Precizăm că pe 23 mai, directorul Spitalului Clinic Municipal nr.1, Iurie Dondiuc - cel pe care Silvia Radu l-a dat afară după ce l-a prins dând chef în incinta instituției - a fost restabilit în funcție. Judecătoria Chișinău a decis restabilirea lui, constatând că dispoziția Primului General Interimar de atunci a fost emisă contrar prevederilor legii și cu încălcarea procedurii stabilite.