Familiile care au copii și nu dețin în proprietate o locuință ar putea beneficia de ajutor financiar din partea statului la procurarea unei case. Este vorba despre un ajutor în mărime de la 10 până la 100% din costul imobilului.

Anunțul a fost făcut de președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului de presă care a avut loc astăzi după ședința membrilor PD. Liderul democraților a adăugat că vede un interes sporit față de programul de stat „Prima casă” de aceea autoritățile au venit cu o al.tă etapă a programului și anume achitarea de către stat a unei părți pentru bugetarii care vor să-și cumpere o casă. Astăzi s-au luat în calcul extinderea acestui program și anume ca să statul să achite o parte din prețul locuinței pentru familiile care au deja copii.

„Proiectul (Prima Casă 3), presupune compensarea treptată din Bugetul de Stat a creditului ipotecar, de la 10 până la 100%, în funcție de numărul copiilor în familie. Guvernul va prezenta mai multe amănunte curând, când va aproba aceste noi facilități pentru familii, în cadrul programului (Prima Casă 3)”, a menționat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Amintim că programul „Prima Casă”, lansat de Guvern, este destinat cetăţenilor care au până la 45 de ani, angajați oficial şi care nu au alte credite ipotecare.

Aceştia trebuie să aibă un salariu cel puțin dublu faţă de rata lunară, iar statul le garantează 50% din soldul creditului acordat.

Costul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei, iar rata inițială este de 10 la sută din preț.

Recent, lista celor care pot beneficia de o locuinţă a fost extinsă, iar pentru bugetari a fost lansat programul „Prima Casa 2" unde statul va compensa o parte din costul imobilului.