La Penitenciarul nr.17-Rezina, săptămâna trecută, un condamnat la detenție pe viață, s-a căsătorit în interiorul instituției. Acesta este al patrulea caz, de la începutul anului, înregistrat în instituția menționată.

Un ofițer al Stării Civile din cadrul Primăriei Rezina, a oficiat căsătoria civilă dintre Grigore în vârstă de 50 ani și mireasa de 48 de ani. Cei doi, au o relație de concubinaj de câțiva ani și educă un copil.

„Sunt extrem de bucuros că, am avut posibilitatea să ne creăm această familie. Pe de alta parte îmi pare rău că sunt aici, mai ales că sunt condamnat pe viață. Mai am o șansă să plec acasă, să fiu alături de familie. În câțiva ani voi avea posibilitatea să solicit eliberare condiționată înainte de termen și cu siguranță voi beneficia de ea”, a declarat proaspătul mire.

Această acțiune urmărește responsabilizarea deținutului, asumarea unui rol în familie, stabilirea legăturii mai strânse între parteneri, bazate pe încredere și ajutor. Și persoanele private de libertate au niște datorii din punct de vedere moral și legal față de membrii familiei, mai ales, când este vorba de copii.

După ceremonie, cuplul au beneficiat de întrevedere de lungă durată până la 72 de ore, în sectorul destinat vizitelor, din cadrul penitenciarului.

Statistica Administrației Naționale a Penitenciarelor arată că de la începutul anului 2018 s-au înregistrat 103 căsătorii.