Primarul interimar Ruslan Codreanu este furios pe conducerea DGETS pentru că, potrivit lui, în grădinițe încă se mai strâng bani de la părinți. Iar conducerea instituțiilor motivează că primăria a dat bani pentru a fi puse ferestrele, dar mai sunt necesare fonduri pentru repararea „otkosurilor” (n.red. ramele de la geamuri).

După raportul conducătorului DGETS referitor la pregătirea instituțiilor de învățământ pentru începerea unui nou an școlar, Codreanu a declarat că primește zilnic mesaje în care este anunțat că la grădinițe încă se strâng bani. 

„Este Operațiunea otkosuri; știți ce înseamnă asta? Vă spun eu, ca să știți toți: este atunci când primăria dă bani pentru reparație, iar conducerea grădinițelor spune părinților că mai este nevoie de bani pentru otkosuri, că nu se ajung. Altă dată când am să merg pe la grădinițe am să vă iau cu mine să vedeți ce e acolo”, a declarat interimarul primăriei Chișinău. 

Ruslan Codreanu a adăugat că primăria a contract o firmă de IT, ca să facă pagini web pentru grădinițe, iar conducerile acestor instituții susţin că nici măcar CV-urile nu doresc să le prezinte.

„Nemaivorbind de faptul că ați contractat acea companie ca să facem totul transparent, online. Știți că directorii de la grădinițe refuză să prezinte CV-urile și motivează că acestea sunt informații cu caracter personal. Ce fel de caracter personal, despre ce vorbim?”, a adăugat primarul interimar.

„Faptul că din resursele alocate sunt îndeplinite doar 40% din lucrări înseamnă că noi avem o altă problemă și nu lipsa banilor. Resurse sunt, puține, dar sunt. Noi nu putem să valorificăm. Rog ca tot ce a fost planificat din bugetul municipal să fie făcut public. Noi nu avem ce ascunde. Măcar pe ușile grădinițelor să fie plasată informația”, a mai adăugat Codreanu.