Ședința de judecată de astăzi în dosarul lui Veaceslav Platon a fost amânată pentru mâine, la ora 12:00, din motiv că apărarea a cerut timp ca să ia cunoștință de demersul procurorului privind prelungirea măsurii preventive. Totodată, apărătorii lui Veaceslav Platon au recuzat astăzi - de două ori - completul de judecată.

Potrivit avocatului, este vorba de faptul că, în sala de judecată, spre surprinderea lor, au văzut alți magistrați decât cei care au fost aleși prin programul aleatoriu Femida. 

„Trei magistrați care au fost aleși de program s-au abținut și am văzut alți magistrați. Evident că Veaceslav Platon i-a recuzat pentru că el nu știa de unde au apărut acești judecători. Mai apoi am aflat, că prin ordinul domnului președinte al Judecătoriei, a fost numit alt colegiu”, a declarat avocatul.

Întrebat de presă de ce, astăzi, s-a prezentat la ședința de judecată numai un singur apărător, avocatul a declarat că ceilalți colegi au aflat abia aseară, la ora 17:00, că azi urmează să aibă loc ședința de judecată, iar ceilalți avocați au fost ocupați cu alte dosare. 

Totodată, apărătorul le-a cerut magistraților un timp suplimentar pentru examinarea dosarului. De cealaltă parte, procurorul Andrei Băieșu susține că acest lucru „este doar un comportament abuziv în vederea tergiversării cauzei penale”

Știrea se actualizează...