"Serviciul Fiscal de Stat îşi exprimă regretul pentru situaţia în care un angajat al serviciului este bănuit de implicare într-un caz de corupţie şi va acorda tot sprijinul procurorilor pentru investigarea obiectivă, operativă şi, sub toate aspectele, a cazului", astfel a comentat Serviciul Fiscal de Stat operațiunea desfășurată astăzi de către Serviciul de Informații și Securitate, în comun cu Procuratura Anticorupție.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat urmează să analizeze procedurile legale cu privire la suspendarea din funcţie a angajatului pe durata acţiunilor de urmărire penală.

"SFS îşi reiterează angajamentul vizavi de promovarea unui climat al integrităţii în rândul Serviciului Fiscal de Stat şi toleranţă ZERO corupţiei", se arată într-un comunicat de presă.

-- Procuratura Anticorupție a desfășurat astăzi o operațiunea în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, într-o cauză penală cu două capete de acuzare - corupere pasivă și corupere activă, în care figurează angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat și agenți economici. Potrivit surselor Deschide.MD autorul infracțiunilor ar fi Eugen Zubco, șef al secției control nr.1 din cadrul IFS.