Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat astăzi, la evenimentul de inaugurare a grădiniței din satul Hansca, raionul Ialoveni. Instituția preșcolară a fost renovată prin Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova.

De asemenea, la eveniment au mai participat doamna Monica Babuc, ministrul educației, culturii și cercetării, reprezentanți ai Fondului de Investiții Sociale din Moldova, ai autorităților raionale și locale, părinți și copii.

Cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniță a evocat succesul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova și a menționat:”România susține ferm și hotărât parcursul european al Republicii Moldova. Prin evenimentul de astăzi aducem o parte din Europa în localitatea Hansca. Pentru a privi cu încredere spre viitor este esențial să investim durabil în educație, în special pentru tânăra generație. Ne dorim ca prin colaborarea noastră să ne aducem contribuția la consolidarea instituțională a Republicii Moldova.”

Beneficiarii direcți ai investiției din satul Hansca sunt 70 copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, precum și părinții, cadrele didactice și personalul tehnic ai instituției de învățământ. În scurt timp, urmează să fie amenajată o nouă grupă de copii în incinta grădiniței din s. Hansca.