Importantul summit NATO care are loc azi la Bruxelles se desfășoară fără ca printre participanți să se afle și reprezentanți ai R. Moldova.

Contactaț de reporterii Deschide.MD, Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a precizat că la eveniment nu este prezent nimeni din partea R.Moldova pentru că „agenda summitului NATO din acest an nu include subiecte de discuții care vizează direct R. Moldova sau unul din formatele de parteneriat dintre NATO și statul nostru cum ar fi DCBI, Platforma de Interoperabilitate, precum si mecanismul de pacificare KFOR”.

„Din regiunea noastră participă doar țările membre și cele care și-au manifestat deschis intenția de aderare, cum ar fi Ucraina și Georgia. În același timp, Republica Moldova și cooperarea ei cu Alianța vor fi menționate în documentele finale ale summitului.”, ne-a spus Eugen Sturza.

ppAmintim că în cadrul Summitului NATO de la Bruxelles, președintele Poloniei și cel al României și-au exprimat speranța că Ucraina și Georgia vor deveni membrii cu drepturi depline ai alianței cât mai curând posibil.