Angajații IGSU continua campania pentru prevenirea a înecurilor pe malurile mai multor bazine acvatice din Republica Moldova. Cele mai recente instruiri au avut loc pe malurile lacurilor din raioanele Rezina și Râșcani, dar și în tabere de vară pentru copii din localitățile Șapte Bani, și Saharna.

În urma ultimelor acțiuni au fost instruite peste 600 de persoane, majoritatea sunt copii. Salvatorii au distribuit pliante informative și au atras atenţia asupra riscurilor în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă. Ei au vorbit și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec. Oamenii sunt rugați să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să supravegheze strict minorii.

Totodată, salvatorii avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci când merg la scăldat. Campania pentru prevenirea a înecurilor are drept scop reducerea accidentelor pe apă în perioada estivală. De la lansarea campaniei  salvatorii au instruit peste 1400 de persoane din Republica Moldova. Potrivit  datelor IGSU de la începutul anului 2018 s-au înecat 36 de persoane între care 8 copii.