O absolventă a Liceului Teoretic "Mircea Eliade" a obținut a patra notă de zece la bacalaureat după ce a depus la contestație. A participat la mai multe olimpiade unde luase și locuri de frunte, așa că se aștepta la rezultate maxime, scrie protv.md.

Magdalena Pojoga și-a dorit să i-a 10 pe linie la bacalureat și mare i-a fost dezamăgirea când la limbă și literatura română, materie care a învățat-o tot anul, nu a luat nota maximă.

"Limba și literatura română este un obiect foarte subiectiv de aceea aveam impresia că și opinia mea este una corectă. Neavând nimic de pierdut în urma contestărilor am decis să fac acest lucru", spune absolventa.

Magdalena a luat opt la examenul de la limbă și literatura română și a decis să depună constestație deoarece consideră că a fost notată greșit la un exercițiu.

"Te bucură faptul că după 12 ani de muncă asiduă ești răsplătit cu nota maximă", continuă ea.

Deși are 10 pe linie, adolescența spune că nu vrea să meargă la studii peste hotare: "Vreau să contribui cum pot la bunăstarea acestei țări."

Astfel că va petrece restul verii alături de prieteni, iar în toamnă vrea să depună la medicină.

Anul trecut, trei elevi din țară s-au ales cu zece pe linie la bacalaureat. În acest an încă nu a fost anunțat cifra. Mâine Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare urmează să anunțe rezultatele finale ale sesiunii de bază a examenului de bacalaureat.