Un incendiu a avut loc în seara zilei de ieri într-un lan de grîu, după ce în urma descărcărilor electrice s-au aprins mai multe hectare de cereale. Cazul s-a produs în localitatea Ștefănești, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI colectată din teritoriu, 10 ha de grîu au luat foc după ce fulgerul a lovit cu putere în lan. Fermierii au reușit să intervină la fața locului și au stins incendiul cu mijloace proprii de intervnție fără a solicita ajutorul pompierilor. 

În urma acțiunilor de stingere a focului au fost salvate alte 200 de ha de grîu. În urma acestui caz nimeni nu a avut de suferit. Toate circumstanțele urmează să fie stabilite de specialiști.

IGSU a lansat recent Campania de prevenire a incendiilor în perioada secerișului. Aceasta are drept scop informarea agricultorilor despre riscul de producere a focului în perioada recoltării cerealelor, dar și acordarea asistenței în respectarea regulilor antiincendiare.

Potrivit IGSU în anul 2017 au avut loc 10 incendii în lanurile cu spicoase, unde au fost afectate peste 60 de ha de grîu. Datorită intervnției pompierilor peste 500 de ha de cereale au fost salvate de foc.