Primarul de Orhei, Ilan Shor a fost citat la Procuratura Anticorupție după postarea sa pe facebook în care povestise cum i-ar fi achitat Maiei Sandu „salarii” în plic prin intermediul lui Vlad Filat. Shor s-a prezentat la PA, dar a refuzat să discute cu acuzatorii după ce a fost avertizat despre răspunderea penală în cazul depozițiilor false. El le-a spus procurorilor că va face o plângere în acest sens la poliție.

La începutul lunii iunie procurorii l-au chemat pe primarul de Orhei să-l întrebe dacă într-adevăr el a scris mesajul pe pagina sa de Facebook. Contactată de reporterii Deschide.MD, ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălcean, a declarat că Shor s-a prezentat în fața procurorilor însă nu a făcut nici-o declarație. Mai mult decât atât acesta a spus că va depune o plângere la poliție vis-a-vis de mesajul postat pe Facebook. 

Am încercat să aflăm și de la primarul de Orhei ce a discutat cu procurorii și cum își explică decizia de a depune o plângere la poliție. Purtătoare de cuvânt Alina Șargu ne-a redirecționat la avocatul lui Shor -  Denis Ulanov, iar cu cel din urmă am avut o scurtă discuție telefonică în care am apucat să îi adresăm întrebarea, după care el ne-a promis că va reveni. Ulterior, timp de câteva zile nu a mai răspuns la telefon.

Amintim că acum o lună, Ilan Sor a scris pe pagina sa de Facebook cu referire la liderul PAS Maia Sandu: „știu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare luna, ca surplus la salariu, și anume eu am fost cel care punea banii în plic, înainte ca el să ți-i transmită ție".

Ulterior Maia Sandu a negat și a declarat că Ilan Șor minte: „Ilan Șor minte cu nerușinare că eu aș fi luat bani în plic. Nu am luat niciodată bani nici în plic, nici altfel de la Șor, Filat și nimeni altcineva. Mi-am câștigat întotdeauna banii cinstit”.

Ulterior primarul de Orhei Ilan Șor a fost citat la Procuratura Anticorupție după ce a declarat, într-un comunicat emis presei, că i-ar fi dat bani în plic Maiei Sandu, prin intermediul ex-premierului Vlad Filat.