Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat la aluziile ministrului Apărării, Anatol Șalaru, care a scris pe o rețea de socializare că a dat indicații ca din birourile ministerului să fie scoase toate fotografiile oficialilor și înlocuite cu ale unor personalități istorie și din cultură.

Dodon a spus că nu-l deranjează acest lucru, dar că este clar o aluzie îndreptată împotriva sa. Acesta a mai precizat că este „de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică pentru poporul nostru”.

„Șalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de ‘personalități ale istoriei și culturii românești’. Pentru toate ilegalitățile sale, locul lui e la pușcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român – Vlad Țepeș, cu țeapa în mână. Aceea va fi o imagine potrivită într-un loc potrivit pentru domnul încă ministru Șalaru. Să aibă la ce medita”, a declarat Igor Dodon.

El a mai acuzată că, din „cauza unor astfel de provocări ca ale unionistului Șalaru am avut și încă avem conflicte în societate, suntem dezbinați, am avut război fratricid pe Nistru”.