Bărbatul care l-a împușcat mortal astă-noapte pe Teodor Taranu este un amator de arme. În coridorul apartamentului, la podea a fost depistat pistolul cu glonț de model CZ-P10C, cal.9x19 mm, fără încărcător, iar pe noptieră pistolul cu glonț de model Glock 19, cal. 9x19 mm, cu încărcătorul încărcat. În altă odaie, pe pat, a fost depistată o armă lungă cu glonț de model CZ-858, cal. 7,62x39 mm cu încărcătorul descărcat, iar pe noptieră a fost depistat pistolul cu glonț de model PM, cal. 9x18 mm. În aceeași încăpere este instalat safeu metalic întărit în perete. Poliția l-a găsit descuiat, iar în el se aflau mai multe muniții de calibru diferit. 

Toate armele sunt înregistrate pe numele cetățeanul Boris Babin născut în 1986, cel care a fost reținut fiind bănuit de comiterea crimei. 

--- Aseară în jurul orei 01:00 a fost înregistrat un apel la 911 fiind comunicată informația că într-iun bloc de pe strada Vasile Lupu s-au auzit mai multe împușcături. Ajunși la fața locului, oamenii legii au depistat în coridorul comun a două apartamente cadavrul cetățeanului Teodor Țăranu care avea trei plăgi produse prin împușcătură. 

Se presupune pe parcursul zilei de ieri cei doi ar fi consumat băuturi alcoolice în apartamentul persoanei reținute, iar la un moment dat între ei a început un conflict în urma căruia Boris Babin l-ar fi împușcat pe Teodor Taranu.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru omor, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs crima.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de la 10 la 15 ani.