„Comitetul de rezistență națională” cere validarea alegerilor din Capitală, anularea votului mixt și demisia președintelui CSJ, precum urmărirea penală a judecătorilor care au invalidat alegerile din Chișinău.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. 

Prezent la conferință, primarul ales Andrei Năstas a venit cu un apel către susținători și cetățeni ca duminică să fie prezenți în Piața Marii Adunări Naționale la ora 14:00. 

„Totul depinde prezența noastră în PMAN [...] Noi suntem gata să mergem până la capăt și să luptăm cu regimul lui Plahotniuc, care este în stare de orice, dar avem nevoie de o prezență masivă în PMAN”, a declarat Andrei Năstase, care a cerut televiziunii naționale timp de antenă ca să anunțe și să promoveze acest protest dar și timp de antenă pentru protestul de duminică.

Năstase a adăugat că partenerii internaționali discută despre finanțările care urmau să ajungă în R. Moldova, dar și că s-ar pune sub semnul întrebării Acordul de Asociere UE - R. Moldova. 

Viorel Cibotaru a venit și el cu un îndemn de a susține revendicările anunțate de Maia Sandu. 

La finalul conferinței, Maia Sandu a îndemnat susținătorii ca să vină și vineri în fața Comisiei Electorale Centrale, atunci când CEC va decide soarta alegerilor din Capitală, având la bază deciziile instanțelor judecătorești.