Avocaţii lui Vlad Filat au publicat astăzi partea dispozitivă a deciziei luate de magistrații Cur­ții de Apel Chi­și­nău. Ei au men­ți­nut deci­zia pri­mei instan­țe în par­tea apli­că­rii pedep­sei cu închi­soa­rea pe un ter­men de nouă ani, dar au modi­fi­cat câte­va aspec­te privind con­fis­ca­rea bunu­ri­lor fos­tu­lui pre­mi­er. 

Magistrații au dispus, deasemenea, ca cele peste 15.500 de lei - cheltuieli de judecată - să fie transferate în folosul statului şi nu în folosul CNA aşa cum a decis prima instanţă. 

Anterior, avocatul Igor Popa a anunţat că decizia va fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie şi avocaţii vor încerca să facă public dosarul, ca instituţiile internaţionale să afle despre acesta.

Precizăm că Judecătoria Buiucani l-a condamnat pe 27 iunie pe Vladimir Filat la nouă ani de puşcărie pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Totodată, magistraţii de la Judecătoria Buiucani i-au aplicat o amendă de 60 de mii de lei. Mai mult, fostului premier i-a fost pus sechestru pe bunuri de peste 4 milioane de lei şi i-a fost retras „Ordinul Republicii".

Sentința motivată va fi anunțată pe 9 decembrie.

Publicăm mai jos partea dispozitivă a sentinţei publicată azi de avocaţi.