UPDATE (15:40) Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale s-au îndreptat în marș spre sediul Parlamentului, unde intenționează să protesteze până la validarea mandatului de primar al lui Andreei Năstase.

Înainte de aceasta, cei prezenți au votat o rezoluție în acest sens.

În rezoluție este criticată hotărârea justiției prin care au fost anulate alegerile, menționându-se că astfel în Republica Moldova este instaurată dictatura.

UPDATE (15:40) Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a chemat oamenii să protesteze până când nu vor fi recunoscute alegerile. Și liderul PAS Maia Sandu a îndemnat cetățenii să protesteze până când alegerile vor fi validate. Vicepreședintele PDA Alexandru Slusari, a arătat că justiția nu a anulat alegerile prezidențiale la care au fost comise multiple încălcări. Declarațiile au fost făcute de pe scena PMAN, acolo unde are loc protestul împotriva invalidării alegerilor din Capitală

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru: „Noi o să cerem, atâta timp cât va fi necesar, ca votul furat să ne fie întors. Dacă nu se întâmplă acest lucru, să fim gata la luptă de rezistență”.

Vicepreședintele PDA Alexandru Slusari, a arătat că justiția nu a anulat alegerile prezidențiale la care au fost comise multiple încălcări.

Anularea votului din Chișinău  înseamnă sfârșitul democrației și începutul dictaturii, a declarat Maia Sandu. Ea a sugerat că liderul PDM Vlad Plahotniuc ar sta în spatele deciziei instanțelor. 

„Guvernarea și-a lăsat și ultima mască. În spatele discursurilor pompoase despre integrarea europeană și consolidarea democrației se ascunde interesul meschin al unui personaj cu planuri dictatoriale mari.  A decis că țara îi aparține în totalitate și că el este în drept să facă orice vrea cu ea”, a declarat ea.

Mai mulți protestari care s-au adunat în fața primăriei Chișinău au început să se deplaseze în marș spre Piața Marii Adunări Naționale. Tot acolo se îndreaptă, de pe alte străzi ale Capitalei, mai multe coloane de manifestanți veniți din raioane.

Manifestanții sunt supărați că Judecătoria Chișinău a invalidat alegerile din Chișinău pentru multiple încălcări comise de ambii candidați, iar Curtea de Apel a menținut această decizie.

Sute de oameni deja au invadat porțiunea străzii Ștefan cel Mare, între Vlaicu Pârcălab și Pușkin. Protestatarii scandează „Plahotniuc-Dodon, la tomberon”.

Maia Sandu și Andrei Năstase au ajuns și ei pe scena din fața primăriei, iar, la îndemnul lor, oamenii au început să se mute în PMAN.

Manifestanții scandează „Validare”, „Jos Mafia”, „Noi suntem poporul”, „Jos guvernarea”, „Să vă fie frică, țara se ridică”,

Amintim că, joi seara, Curtea de Apel Chişinău a menținut hotărârea Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile. 

Magistrații au invocat că atât Andrei Năstase, cât și Ion Ceban au făcut agitație electorală în ziua alegerilor. Deși Codul Electoral prevede pedeapsă cu amendă în acest sens, alegerile au fost invalidate din cauza unor filmulețe live postate de Andrei Năstase în ziua alegerilor, în care acesta a îndemnat oamenii să iasă la vot, fără a preciza pentru cine să voteze.