(UPDATE 07:55) Reținerea lui Vitalie Burlacu, alias ”Vitas”, a fost confirmată pentru Deschide.MD de șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc. Potrivit lui, ”Vitas” a fost reținut azi dimineață de ofițerii IGP în orașul Vadul lui Vodă, în timp ce condamnatul se afla într-un automobil. ”Mai multe detalii vor fi oferite presei prin intermediul unui comunicat sau al unui briefing de presă”, a conchis Gheorghe Cavcaliuc.

Ofițerii de investigație din cadrul IGP l-au reținut pe Vitalie Burlacu, ”alias”  - Caratistul - principalul figurant în dosarul privind coruperea deputaților. Informația a fost confirmată portalului Deschide.MD de surse sigure din cadrul instituției. Burlacu este unul dintre apropiații omului de afaceri Veacelsav Platon, fapt confirmat chiar de omul de afaceri - supranumit ”raiderul nr.1” în spațiul CSI.

Principalul învinuit în dosarul privind coruperea deputaţilor, Vitalie Burlacu, a fost dat în căutare generală în luna aprilie, curent, fiind emis un mandat de arest de 30 de zile pe numele lui. Câteva luni mai târziu, instanța l-a condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare cu executare, setința fiind pronunțată în lipsa lui. 

Amica lui, figurantă în același dosar - Irina Baglai – a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de doi ani.

Vitalie Burlacu urmează să mai achite și o amendă în valoare de 160 de mii de lei. Totodată, procurorii au cerut confiscarea banilor depistați în timpul urmăririi penale. Este vorba despre aproximativ 550 mii de euro și circa 400 mii dolari.

În dosarul coruperii deputaţilor, iniţiat în 2014, sunt vizaţi fostul poliţist Vitalie Burlacu şi modelul Irina Baglai. Mai întâi, cei doi s-au aflat în arest, după care au fost cercetaţi în libertate. Ei sunt bănuiţi că ar fi încercat să-i ofere unui parlamentar 250 de mii de dolari, pentru a-l convinge să părăsească fracţiunea din care face parte.