Cel de-al 13-lea Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice a fost inaugurat astăzi la Fălești. Acesta va permite prestarea a o mie de servicii publice conform principiului ghișeului unic, pentru peste 78 mii de locuitori din raion.

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a menționat că deschiderea centrelor multifuncționale va asigura o calitate mai înaltă a serviciilor publice și modernizarea acestora. „Sper ca până în anul 2020 să ajungem în situația, când cetățenii în relația lor cu statul vor  avea nevoie doar de buletinul de identitate, restul informațiilor se vor regăsi în registrele de stat. Instituțiile care au nevoie de aceste informații nu au decât să le acceseze”, a spus prim-ministrul.

Premierul a înmânat primele două acte eliberate de Centrul multifuncțional Fălești, a vizitat Centrul și a ținut să testeze personal unele proceduri de prestare a serviciilor. Totodată, Pavel Filip a urat mult succes operatorilor care activează în cadrul Centrului: „Dumneavoastră le veți oferi cetățenilor servicii mai bune, de calitate, sunteți interfața statului în comunicarea cu cetățenii”.

Locuitorii raionului Fălești vor fi deserviți de către 17 operatori și vor avea acces la servicii de înregistrare a bunurilor imobile și a drepturilor asupra acestora, de documentare a populației, stare civilă, înregistrare și licențiere a unităților de drept. Fluxul de persoane va fi gestionat cu ajutorul rândului electronic.

În total, în țară vor fi deschise 38 de Centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, 35 în raioane și trei – în capitală.