Rușii cer ONU să amâne dezbaterea rezoluției privind retragerea trupelor de ocupație din transnistria. Reprezentantul de la Moscova a spus că aceasta este o acțiune de PR a guvernării de la Chișinău și că pe marginea acestui subiect nu există consens nici în interiorul R.Moldova, nici în cadrul Adunării ONU. Tot el a făcut referire la criticile aduse de Igor Dodon acestei inițiative.

„Nu-i nimic nou în aceast proiect de rezoluție, dar atrag atenția ca in dicursul lui lung, ministrul de Externe al R.Moldova a uitat sa spuna ca nu are consens pe această inițiativă. Președintele Igor Dodon a criticat initiva guvernarii. Nu-l voi cita, este chestiunea interna a R.Moldova, dar țara este divizată pe acest subiect, iar noi devenim complici ai unor actiuni de PR”, a declarat reprezentantul rușilor.

Reprezentantul rușilor a mai spus că datorită prezenței militare ruse în transnistria, aceasta este singura regiune din Europa de Est în care nu au avut loc escaladări de situație. 

„Vreau ca toți delegații din această sală să înțeleagă responsabilitatea pe care au față de acest document”, a spus el îndemnând țările să voteze împreună.

Ucraina a respins propunerea rușilor, Berlarus a acceptat. 

Urmare a pocedurii de vot, propunerea rușilor nu a fost acceptată. Ea a fost votată doar de 24 de delegați, în timp ce împotrivă au votat 80.