Un nou protest are loc în fața primăriei Capitalei după ce judecătoria Chișinău a declarat alegerile locale din 3 iuni invalide.

Protestul este condus de liderii politici ai partidelor PAS și PPDA, în fața sediului primăriei a fost adusă și o scenă. Excepție este face Andrei Năstase și vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari care sunt la Curtea de Apel acolo unde magistrații au intrat în deliberări pentru a decide dacă declară în continuare alegerile invalide sau le validează. 

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a chemat chișinăuienii la protest și a anunțat despre așteptarea deciziei Curții de Apel – în fața Primăriei.

Printre lozincile care răsună acum în Centrul Chișinăului sunt:

„Nu-l cătați pe dracu, validați mandatul!”

„Noi nu cedăm!”

„Năstase la primărie, Plahotniuc la pușcărie.”

„PD-PSRM, ciuma roșie”

„Hoții!”

„Haideți cu noi, vă fură și pe voi”.

------------------------- Amintim că, o acțiune de protest, în Chișinău, a avut loc și ieri. În acest fel, protestatarii au cerut ca alegerile locale din 3 iunie să fie validate. 

Astăzi primarul ales Andrei Năstase, a declarat că indiferent de decizia de astăzi a Curții de Apel, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr își cheamă susținătorii duminică să iasă la protest în Piața Marii Adunări Naționale.