Curtea de Apel examinează astăzi, 21 iunie, la ora 15.00, recursul depus de Andrei Năstase în urma deciziei luate de Judecătoria Chișinău de invalidare a alegerilor. Astfel, urmează să se hotărască dacă va fi menținută decizia primei instanțe sau va fi emisă o nouă decizie prin care mandatul lui Andrei Năstase va fi validat. Dacă Curtea de Apel va respinge recursul, Năstase se va adresa la Curtea Supremă de Justiție.

Andrei Năstase și Maia Sandu îndeamnă oamenii să vină la ședința de judecată într-un număr cât mai mare: „Venim la Curtea de Apel, apoi vom continua programul anunțat”.

Din completul de judecată care va examina recursul fac parte Ala Malîi și Ecaterina Palanciuc, raportor fiind judecătorul Vladislav Clima.

ZDG scrie că Vladislav Clima a devenit judecător la Curtea de Apel în 2017, fiind numit în funcție prin decretul președintelui Igor Dodon. Clima a activat anterior în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Ciocana. Acesta este fiul lui Nicolae Clima, fost judecător la Curtea Supremă de Justiție și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul judecător a fost de-a lungul timpului ținta mai multor acuzații.

Malîi Ala și-a început activitatea în calitate de judecător la 30 septembrie 2008, la Judecătoria Ciocana. Aceasta a fost numită în 2013 în funcția de judecător, până la atingerea plafonului, iar la Curtea de Apel activează din martie 2018.

Ecaterina Palanciuc este judecător la Curtea de Apel din 2015. Aceasta a deținut anterior funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Centru. Potrivit declarației de avere pentru 2017, Palanciuc a ridicat un salariu în mărime de circa 248 de mii de lei de la Judecătoria Centru și de la Curtea de Apel. Familia magistratei deține două terenuri, două apartamente și două automobile.