Reprezentanțele diplomatice străine continuă să reacționeze la decizia de invalidare a alegerilor pentru Primăria Chișinău.

Într-o postare pe twiiter, Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei la București, care este oficialul diplomatic al acestei țări și pentru R. Moldova, se arată „profund îngrijorat în legătură cu decizia arbitrară a instanței de la Chișinău, prin care a fost invalidat scrutinul pentru primăria Chișinău din 3 iunie.”

În completare, oficialul canadian face referire și la independența și imparțialitatea justiției care, conform lui, ar fi deja compromise ca încredere a cetățenilor.

Încrederea cetățenilor în imparțialitatea și independența justiției, care era și așa destul de fragilă, pare deja compromisă”, a scris Kevin Hamilton.

Într-o altă postare la acest subiect, ambasadorul canadian precizează că, „împreună cu alte organizații și reprezentanți ai societății civile, țara sa „monitorizează cu atenție situația”, precizând că, în cazul în care decizia de invalidare a mandatului va rămâne în vigoare, acest lucru ar reprezenta „o încălcare inacceptabilă a unui drept democratic fundamental”.

ppPrecizăm faptul că alături de Estonia, Georgia, Letonia, Lituania, România și Ucraina, Canada face parte din țările coautoare ale Rezoluției de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană ce urmează a fi discutată și ulterior votată astăzi, 22 iunie, la Adunarea Generală ONU.