În aceste momente, în centrul Capitalei are loc un protest anti-guvernare după ce un magistrat de la Judecătoria Chișinău a refuzat aseară să valideze alegerile din 3 iunie pentru Primăria Chișinău. În fruntea coloanei care mărșăluiște acum pe bd. Ștefan cel Mare sunt liderii PPDA și PAS, Andrei Năstase și respectiv, Maia Sandu.

Aceștia s-au adunat în fața Primăriei la ora 17:30 unde au făcut declarații de presă. Andrei Năstase susține că decizia cine să fie primar în oraș a luat-o electoratul, iar rezultatele alegerilor au fost recunoscute de toți, inclusiv de observatori independenți. Partenerii externi s-au exprimat și ei în favoarea poporului. Primarul ales mai spune că până acum nu a primit decizia motivată a instanței de judecată. „Era de datoria instanței să emită o hotărâre legală, aceasta fiind de validare a acestor alegeri. Ea a ignorat totul și a luat o decizie politic motivată", a menționat Andrei Năstase.

Lidera PAS, Maia Sandu, spune că își dorește ca cetățenii să înțeleagă gravitatea situației și să conștientizeze că decizia instanței de nevalidare a alegerilor înseamnă dictatură. „Dincolo de această linie roșie este dictatura". Maia Sandu a făcut apel către toți oamenii să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, pentru că nu mai e nimeni care să îi protejeze. „Dacă nu ne vom apăra acum votul la Chișinău, ei vor face așa și la parlamentare, ne vor fura votul", a spus lidera PAS.

Ulterior, mulțimea a pornit spre sediul PD pentru a cere validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

Printre lozincile care răsună acum în Centrul Chișinăului sunt:

„Nu-l cătați pe dracu, validați mandatul!”

„Noi nu cedăm!”

„Năstase la primărie, Plahotniuc la pușcărie.”

„PD-PSRM, ciuma roșie”

„Hoții!”

„Haideți cu noi, vă fură și pe voi”.

La protest este și fostul primar Dorin Chirtoacă.

Puteți urmări evenimentul în transmisiunea live de mai jos:

Știrea se actualizează ...