Decizia ca fostul premier, Vlad Filat, să fie transferat din penitenciarul nr.13 din Capitală în penitenciarul nr. 2 de la Lipcani încă nu a fost luată.

Potrivit ofițerului de presă al Departamentului Instituții Penintenciare, Ana Botez, „după pronunţarea deciziei Curţii de Apel, Departamentul Instituţiilor Penitenciare, potrivit legislaţiei în vigoare, are la dispoziţie 15 zile ca să efectueze transferul lui Vlad Filat într-un alt penitenciar” a declarat sursa citată, menționând că deocamdată nu a fost o luată o decizie în acest sens.

Întrebată dacă solicitarea avocatului lui Filat, către DIP, de a nu-l transfera pe fostul prim-ministru la Penitenciarul din Lipcani, este un motiv ca Vlad Filat să rămână în penitenciarul din capitală, Ana Botez a declarat că acest lucru nu este un pretext pentru a nu fi efectuat transferul. Până va fi luată însă o decizie finală, ex-premierul rămâne în penitenciarul nr. 13 din Chișinău. 

Amintim că pe 11 noiembrie Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Buiucani în privința lui Vlad Filat. Fostul premier a rămas condamnat la 9 ani de detenție. Magistrații de la Curtea de Apel au exclus din sentința lui Vlad Filat, dictată anterior de Judecătoria Buicani, unele bunurile confiscate, admițând astfel demersurile mai multor apelanți.