Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cere explicații responsabililor de la serviciul pentru apeluri de urgență 112 privind refuzul unui operator de a acorda ajutor unei femei însărcinate. 

„Este inadmisibil un astfel de comportament din partea operatorilor 112. Cer să fie luate măsurile de rigoare, așa încât să nu mai avem situații când cetățeanul sună la 112 după ajutor și este refuzat. Ba mai mult, îndemnat să apeleze la serviciile de taxi”, a subliniat ministrul, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit responsabililor de la 112, a fost demarată o anchetă, iar operatorul a fost suspendat din funcție pe durata acesteia. Chiril Gaburici a cerut conducerii 112 să prezinte, în regim de urgență, rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

Precizăm că, conform Pro TV.md,  o femeie din capitală s-a plâns că, aflată în nouă luni de sarcină, s-a simțit rău și a apelat la ajutorul medicilor prin intermediul serviciului 112, dar operatorul a refuzat trimiterea unei ambulanțe, îndemnând femeia să ia un taxi pentru a ajunge la spital.