Un incendiu izbucnit aseară, 17 iunie, într-un apartament de pe strada Florilor nr 2 din capitală se putea termina tragic, dacă nu ar fi existat intervenția promptă a unui angajat al trupelor de carabinieri, aflat întâmplător în zonă.

În timp ce se întorcea acasă de la serviciu, echipat cu uniforma militară, plutonierul Maxim Scripcăraș nu a ezitat să intervină, cu atât mai mult cu cât echipajele de salvatori încă nu ajunseseră la fața locului.

Reporterii Deschide.MD l-au contactat pe plutonierul de carabinieri pentru a afla mai multe despre felul în care acesta a intervenit, precum și motivele care l-au determinat să nu stea deoparte, cu atât mai mult cu cât era în timpul liber.

Deplasându-mă de la serviciu spre casă, în jurul orei 19:50, am observat că ieșea fum dintr-un apartament eflat la etajul 7 al unui bloc de pe strada Florilor nr 2. Am decis pe moment să intervin. Am urcat la etajul 7 și de la persoanele aflate acolo am aflat că în apartament se afla o persoană de gen masculin. Am spart cu forțe proprii ușa apartamentului și am evacuat bărbatul din fața pericolului care îl pândea”, ne-a povestit plutonierul Maxim Scripcăraș.

Până au venit pompierii, am lichidat începutul de incendiu cu forțele proprii”, ne-a mai spus carabinierul.

Referitor la bărbatul salvat din apartament, plutonierul Maxim Scripcăraș ne-a spus că acesta era confuz și amețit de fumul inhalat în încercarea nereușită de a stinge incendiul.

După asta l-a luat salvarea și l-a transportat la spital.”, ne-a precizat Maxim Scripcăraș, care ne-a mai precizat că locuiește în acel bloc, cu două etaje mai jos.

L-am întrebat pe plutonierul Scripcăraș ce l-a determinat să intervină deși era în afara orelor de program.

În primul rând, mi-am respectat și onorat uniforma pe care o port. În al doilea rând, prin profesia care o am, siguranța și confortul cetățenilor contează cel mai mult și nu doar pe perioade limitate de programul de lucru. Vigilența noastră, a carabinierilor, se manifestă și în timpul liber, pentru ca oameni să își poată trăi viața în siguranță, așa că nu am luat deloc în calcul faptul că eram în timpul liber și am decis să acționez până la venirea salvatorilor”, ne-a spus plutonierul Maxim Scripcăraș.

La rândul său, conducerea Departamentului Trupelor de Carabinieri și-a exprimat mândria față de comportamentul lui Maxim și ne-a spus că gestul plutonierului va fi răsplătit.

„Astfel de situații trebuie încurajate și apreciate la justa lor valoare. Doar așa vom putea construi valori trainice în societatea nostră. Și apropo, nu este singurul caz. În ultima perioadă am avut mai multe intervenții demne de laudă din partea carabinierilor și asta ne face pe de o parte mândri, pe de alta - încrezători în calitatea eforturilor pe care le depunem. În semn de recunoștință pentru curajul și bărbația de care a dat dovadă Maxim, nu vom lăsa gestul său nemenționat. Vrem să fie un exemplu pentru colegii săi”, a declarat pentru Deschide.MD Ruslan Beschier, Comandant-adjunct al Trupelor de Carabinieri, Şef al DCIMPRP.

Maxim Scripcăraș are 25 de ani și este angajat din anul 2012 în Trupele de carabinieri. Plutonierul ne-a mai specificat că nu s-a mai aflat până acum în situații similare.