Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a decis astăzi ca tariful la energia electrică să fie micșorat cu 10%. Decizia a fost luată în urma solicitării grupului Fenosa de a reduce prețul la energia electrică cu puțin peste 5%.

Potrivit deciziei de astăzi noile prețuri ar urma să fie aplicate de la 1 aprilie 2018 iar pentru un kWh prețul mediu va fi de 1,77 bani față de 199 bani/kWh cât a fost până în prezent. 

Totodată pentru consumatorii conectați la rețelele de tensiune medie tariful descrește cu 22 de bani și va alcătui 1,60 lei/kWh. Iar consumatorii conectați la rețelele de tensiune înaltă vor plăti 1,35 lei/kWh, cu 19 bani mai puțin față de tariful în vigoare.

La baza calculelor a stat prețul de procurare a energiei electrice stipulat în contractele pentru anul curent, tariful pentru serviciile de transport, costurile de bază aferente activității de distribuție și furnizare, dar și pierderile de distribuție înregistrate în 2017.

------------------- Amintim că Gas Natural Fenosa a prezentat în luna mai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetica propunerea de reducere a tarifelor energiei electrice din 1 aprilie. Pentru consumatorii casnici se propune o reducere de 5,5%.